Lederskifte i Dansani

 
Lederskifte i DansaniBildet: Peter Juul (t.v.) har overtatt som administrerende direktør i Dansani A/S etter Carsten Friis.
Fra i dag er Dansanis administrerende direktør ikke lenger Carsten Friis, men Peter Juul. Carsten Friis beholder eierskapet og vil konsentrere seg om holdingselskapet fremover.

Etter 15 år som administrerende direktør i det danske baderomskonsernet Dansani A/S overlater Carsten Friis direktørstolen til Peter Juul, som har hatt stillingen som salgsdirektør for baderomskonsernet siden august i fjor. Carsten Friis vil fremover konsentrere seg om å være en aktiv eier som konsernsjef i både Dansani Holding A/S og Friis Group A/S, som er en paraply for en rekke selskaper, deriblant Dansani Holding A/S.

- Flere krefter inn i toppledelsen

- Dansani A/S har en betydelig størrelse med datterselskaper i en rekke land, samtidig som Friis Group i en årrekke har hatt god vekst, både organisk og gjennom oppkjøp. På vegne av selskapene er jeg utrolig stolt av dette, og det betyr at vi nå er i den positive situasjonen at vi må få flere krefter inn i toppledelsen for å fortsette den gode utviklingen, sier Carsten Friis og fortsetter:

– Både Dansani og selskapene som er en del av Friis Group er nå i en posisjon hvor de krever økt fokus. Samtidig har jeg sittet øverst ved bordet i Dansani i så mange år at selskapet vil nyte godt av nye øyne som kan skape videre vekst. Derfor er jeg veldig glad for at vi har lykkes med å få en så kompetent mann som Peter Juul med på oppgaven.

Inngående bransjekunnskap

45 år gamle Peter Juul er både utdannet kjøpmann og er cand.merc. i logistikk. Før han begynte i Dansani i august i fjor, jobbet han for Grohe i åtte år, sist som administrerende direktør for Grohes aktiviteter i Norden, så det er en mann med solid erfaring og inngående bransjekunnskap som Dansani får ved roret.

LES OGSÅ: Dansani blir størst i Norden

- Dansani har noen stolte, sydjyske tradisjoner og et helt spesielt DNA, som er tydelig for alle i bransjen. Her er et sjeldent skarpt fokus som dekker to områder som få bedrifter klarer å forene – nemlig å designe og utvikle kvalitetsmøbler som du er stolt av å sende til markedet, og samtidig ha evnen til å produsere og levere lynraskt når en ordre lander. Jeg gleder meg veldig til å være med på den videre utviklingen i et marked som krever at vi blir enda skarpere på det vi er gode på i dag, sier Peter Juul.

- Tenker nytt og tør å satse

Med Peter Juuls ansettelse som administrerende direktør i Dansani A/S trer Carsten Friis også ut av ledergruppen og driften, og vil ikke lenger ha sitt daglige virke i Dansani. Han vil fortsette i styret og vil fremover også representere Dansani ved spesielle anledninger.

- Peter har veldig god kjennskap til Dansani, da vi har jobbet tett med ham som direktør for Grohe i en årrekke. Han har bakgrunnen og verktøyene som Dansani trenger i fremtiden, og jeg er ikke i tvil om at vi har funnet rett mann til oppgaven. Derfor er jeg helt komfortabel med å overlate den daglige driften og den videre utviklingen av Dansani A/S til ham, sier Carsten Friis.
Og Peter Juul har allerede trukket på seg arbeidstøyet for den fremtidige utviklingen:

- God kompetanse for innovasjon

- Dansani har et sterkt fundament å bygge videre på, med fantastiske produkter, en velsmurt fabrikk og en sterk ledelse med både solid erfaring og god kompetanse for innovasjon. Men det viktigste er de lojale og fleksible medarbeiderne som er en stor ressurs og de som utgjør forskjellen – både i dag og i morgen. Samtidig er vi inne i en spennende tid, hvor det skjer mye rundt oss, som gjør at vi må tenke nytt og tørre å satse. Og det kan vi gjøre når vi med Carsten Friis også har en sterk og aktiv eier som støtter oss og investerer i selskapet, sier Juul avslutningsvis.

Om Dansani A/S

Dansani A/S, som utvikler og markedsfører baderomsprodukter, ble etablert i 1983 og har hovedkontor i Haderslev. Dansani A/S har datterselskaper i England, Holland, Tyskland, Norge og Sverige. Peter Juul er ny administrerende direktør i Dansani A/S.

Om Dansani Holding A/S

Dansani Holding A/S er eierselskapet til både Dansani A/S og det svenske søsterselskapet INR, som også markedsfører baderomsprodukter. Carsten Friis er administrerende direktør i Dansani Holding A/S.

Om Friis Group

Friis Group A/S er eierselskapet til Dansani Holding A/S og har spesialisert seg på utvikling av selskaper som arbeider med utstyr til boliger. I tillegg til Dansani har Friis Group investeringer i Norvi-Group A/S, NordicForm A/S, Quilts of Denmark og kjøkkenselskapene Kustomhouse og Boform. I tillegg eier Friis Group majoriteten av aksjene i Delpro, som spesialiserer seg på høyspentanlegg. Carsten Friis er konsernsjef i Friis Group A/S.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår