Prefab Partner på offensiven

 
Prefab Partner på offensivenBildet: Eksempel på typisk prefab: Fjernvarmesentral 650 kW DN100 med tvillingpumper og sidestream filtrering. Klargjort for vakuumavgasser-unit. Manifold til Ventilasjon og viftekonvektorer til garasje uten shunt, kurser til radiatorerer, samt gulvvarme med shunt.
I mars i år så en ny aktør innen VVS-segmentet prefabrikkerte sentraler og skap dagens lys. Med skreddersydde prefab-løsninger, og en visjon om å bli best i klassen på å bistå prosjektrørleggere i det tekniske rommet, er lista lagt for Prefab Partner AS.

Av Bjørn Laberg

Eier, daglig leder og gründer bak selskapet, Morten Gjedrem, gleder seg som et barn til å få levert den første sentralen, som i disse dager blir produsert på fabrikken i Polen. 

- Tilbakemeldingene fra bransjen har vært utelukkende positive, når vi nå er ute i markedet med nytt selskap. Både jeg og kollega Odd Johan Dias, som er salgsansvarlig på tekniske sentraler, har tidligere vært med på oppbyggingen av prefab-segmentet i Norge gjennom mange år.  I tillegg har vi fått med oss dyktige Morten Nilsen på salg, så jeg føler vi er et trekløver som utfyller hverandre godt, sier Gjedrem til VVS aktuelt.

Bildet: Trekløveret i Preab Partner: Fra venstre: Morten Nilsen, salg, Morten Gjedrem, eier og daglig leder og Odd Johan Dias, salgsansvarlig tekniske sentraler. Foto: Prefab Partner AS

Tidligere kollegaer

Gjedrem har sin bakgrunn som elektroingeniør og innen fagfeltet automasjon. Han har, i likhet med Odd Johan Dias, jobbet mye med utvikling av prefab-systemer, både som kollegaer i VVS Prefab og senest i Canes.
- Det kom vel til et punkt at jeg følte tiden var moden til å starte noe eget. I Canes ble prefab en del av en pakkeløsning ut mot kunden. Jeg syntes det var mer spennende kunne tilby prefab til store deler av rørleggerbransjen, uavhengig av hvilke typer rørsystemer de benytter, sier Gjedrem.

- Det er absolutt en fordel at vi har vært i dette gamet lenge. Jeg vil påstå det er få som kjenner prefab-systemene bedre enn oss, sier Odd Johan Dias.

Bredt bransjenettverk

- Vi har en slank organisasjon, med lave administrasjonskostnader, noe som selvsagt er viktig for en bedrift i oppstartfasen. Gjennom mange års erfaring med prefab, har vi opparbeidet et bredt bransjenettverk. På komponent-nivå benytter vi kun anerkjente og pålitelige merkevarer, sier Dias.
De to forteller at kundegruppen vil være rørleggere i prosjektmarkedet, type mellomstore og store.
- Vi ser at vi også kan tilby våre produkter til mindre rørleggerbedrifter, som trenger hjelp til å komme inn på større prosjekter. Her kan vi bistå med systemløsninger innen prefab, og samtidig til at rørleggeren får større innsikt og forutsetninger for å lykkes, sier Gjedrem.

- På sikt er ambisjonene å bli en foretrukket samarbeidspartner for rørentreprenørene. Rørleggeren selv vil dessuten være en viktig sparringspartner for videre utvikling av gode prefab-løsninger. Uten å ha rørleggeren med på laget, blir det nesten umulig å få til nye, smarte systemer, skyter Dias inn.

- Hvordan jobber dere opp mot det beskrivende ledd?

- Vi har i flere år jobbet opp mot både konsulenter og arkitekter. Dette for å få til en bedre samhandling på byggeplassen. Det er jo mye enklere for alle parter, dersom produktene er godt beskrevet. Så en god dialog med denne delen av bransjen kommer vi absolutt til å utvikle videre. Dette er viktig for å kunne finne de beste løsningene i en tidlig fase av prosjektene, understreker Gjedrem.

- Er kunnskapsnivået på prefab høyt i konsulentbransjen?

- Kompetansen på prefab er ekstremt bra i store deler av konsulentbransjen. Så finnes det selvsagt noen som ikke har fokus på det. Vi jobber kontinuerlig med samarbeidet med konsulenter for å høyne kunnskapsnivået på hva som er mulig å få til med prefabrikkerte løsninger. Flere og flere rørentreprenører ser de mange fordelene med prefabrikkerte løsninger i teknisk rom. Man slipper jo for eksempel varme arbeider, avfall, planlegging og «ørten» turer til grossisten, sier Gjedrem.

Mindre stress for nøkkelpersoner

- Det vi ser er at mellomstore rørleggerbedrifter gjerne har 1 til 2 dyktige nøkkelpersoner å lene seg på. Når disse skal jobbe med et plassbygd teknisk rom, er det ikke uvanlig at disse til stadighet blir avbrutt og forsinket i arbeidet. Dette fordi de kanskje må svare på henvendelser om dimensjoner, være tilgjengelig for byggemøter og andre «distraksjoner» i et prosjekt. At man i stedet sette slike nøkkelpersoner i en posisjon der de kan planlegge og forberede en prefab-løsning, tidlig i prosjektet, tror jeg er smart ressursbruk, noe som er godt argument fra vår side, mener Gjedrem.

God timing for nytt selskap

De to mener at timingen for oppstart av Prefab Partner er god, siden byggebransjen generelt, og prosjektmarkedet spesielt, har vært litt «nede» en stund.
- Strategisk passer dette bra. Vi skal uansett i år bygge stein på stein, markedsføre, posisjonere oss godt i markedet, og sette prefab på dagsordenen, bredt i rørbransjen, sier Dias.

- Som nevnt har vi lang erfaring med prefabrikkerte systemer. Dette vil vi tilby til en litt lavere pris, men med samme kvalitet. Blir produktet for dyrt, vil jo rørleggeren ta jobben selv. I tider som nå, må vi kunne tilby rimeligere og gode prefab-løsninger, dersom de skal se nytten av å bruke oss, understreker Gjedrem.

- Hvordan er farten i prosjektmarkedet per i dag? Store geografiske forskjeller?

- Vårt inntrykk er at det er en gryende optimisme over hele «fjøla». Langs hele vestlandskysten får vi tilbakemeldinger om bra aktivitetsnivå nå. I Oslo-regionen, og de største byene likeså. Den negativiteten og krisemaksimeringen vi ofte ser i media, samsvarer absolutt ikke med inntrykket vi får, når vi henvender oss til bransjen, sier Dias.

Dyktige polske samarbeidspartnere

Prefab Partner AS har skaffet seg produksjonsavtale med fabrikk i Polen. Morten Gjedrem er svært fornøyd med at fabrikken allerede kjenner prefab-systemene godt, siden polakkene har hatt leveranser til det norske markedet over flere år.

- Det er selvfølgelig svært viktig at vi nå samarbeider med produsenter som kan faget sitt fra før. Her jobber dyktige polske ingeniører, noen snakker til og med norsk, med prefab-systemene våre. Uten en slik tilgang på kompetanse, hadde det vært tungvint å starte opp for oss. Nå ser vi med stor optimisme på markedsmulighetene fremover. Målet er på sikt å kunne etablere en egen produksjonsavdeling i Norge, som kan avlaste den polske fabrikken, sier daglig leder i Prefab Partner AS avslutningsvis.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår