Ser på ingeniørkompetanse som et kritisk behov

 
Ser på ingeniørkompetanse som et kritisk behovBildet: ASkim & Mysen Rør har søkt etter ingeniører i mer enn ett år. Foto: Næringsliv Østfold og Follo
Askim & Mysen Rør opplever en vekst uten sidestykke i bedriftens historie. Behovet for både montører og rørleggere er konstant, men det mest prekære er ingeniør-, eller sivilingeniørkompetanse.

- Det er for få av dem i markedet, ikke bare i Indre Østfold, men også på Romerike, der vi har vår andre avdeling. Vi har søkt etter ingeniører i mer enn ett år, sier daglig leder Tollef Berger til magasinet Næringsliv Østfold og Follo.

Han legger til at rørentreprenøren fortsatt har kapasitet, men at det handler om å forberede seg for en aktiv fremtid. HR-sjef Ståle Frøshaug har hatt sin fulle hyre med å intervjue og ansette nye medarbeidere siden han startet i jobben i august i fjor.

Trenger senioringeniør

- Vi søker på mange arenaer, blant annet på finn.no, og vi har fått søkere, men de fleste har vært fra fjerne land. Vi begynner å få litt dårlig tid og ser på ingeniørkompetanse som et kritisk behov, sier Frøshaug.

- Vi har mye ingeniørkompetanse i huset fra før, men det er mest på prosjektledernivå. Nå trenger vi mest av alt en senioringeniør, helst sivilingeniør og vi betaler godt for den rette, som kan være med å lede og utføre prosjekteringsarbeider i våre prosjekter, legger Berger til.

Kort vei til Oslo

Askim & Mysen Rør er en av få rørentreprenører som kan tilby sine ansatte det de kaller full bredde innenfor bransjen. Det betyr at ansatte kan spesialisere seg innenfor sprinkler, varme eller ventilasjon hvis de ønsker det. Det store behovet er likevel innenfor tradisjonell vvs, men også der blir prosjektene stadig mer kompliserte og sammensatte, ikke minst innenfor klima og miljø.

- Selv om utvalget av sivilingeniører ikke er overveldende i Indre Østfold, håper vi at det kan være noen nærmere Oslo som kan tenke seg et rimeligere, roligere og tryggere sted som oppvekstområde for sin familie. Det er tilbud på de fleste områder i Indre Østfold, og avstanden til Oslo er fortsatt ganske liten. Det er dessuten god tilgang på tomter og stor aktivitet på byggefronten i vår kommune, som allerede opplever stor tilflytting, sier Frøshaug.

Populær lærlingbedrift

Askim & Mysen Rør har alltid vært ansett som en attraktiv arbeidsgiver for sine 160 ansatte. Det er liten gjennomtrekk, og det er et populært sted å ta læretiden for unge kandidater.

- Vi har 10 lærlinger i dag, i høst kommer ytterligere 9 nye og så mange har vi aldri hatt samtidig før. Vi opplever heldigvis en større interesse for yrkesfag igjen. Vi har godt samarbeid med skolene i distriktet og informerer om våre tilbud så godt i kan, avslutter Ståle Frøshaug.

(KILDE: Næringsliv Østfold og Follo)

Om Askim & Mysen Rør AS:

- Etablert 1904

- 160 ansatte

- Omsetning 255 mill i 2021

- Ordrereserve ca 300 mill i juli 2022

- Komplett VVS-entreprenør

- Markedsområde fra Svinesund til Minnesund

- Hovedkontor med stor butikk og lager på Slitu og avdelingskontor på Skjetten

- Fokus på lærlinger, har tre fag fra august: - rørlegger, industrirørlegger og ventilasjon, totalt 19 lærlingplasser.

- Medlem i Konekta, en allianse av tekniske entreprenører

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår