Trygg Kurs går sammen med Presto

 
Trygg Kurs går sammen med PrestoBildet: Trond Bjelland, daglig leder og gründer av Trygg Kurs
Trygg Kurs, leverandør av HMS- og sikkerhetsopplæring, går sammen med svenske Presto, som er Nordens største virksomhet innen brannvern og opplæring.

– De gjorde et godt inntrykk på oss og har lagt en bra plan for fortsettelsen, og gjennom denne sammenslåingen får vi mer kompetanse i selskapet som vil komme våre kunder til gode, sier Lars-Erik Obst, deleier i Trygg Kurs, i en pressemelding.

Fra 2014 til 2019 døde 135 personer i arbeidsplasser i Norge, innen landbruk, industri, transport og bygg og anlegg. Det viser en rapport fra Arbeidstilsynet. 

Vil kurs mer enn 200 000 personer

- Kunnskap om sikkerhet med tanke på å arbeide forebyggende og mobilisering av ansatte ved en eventuell ulykke, er utrolig viktig og kan være avgjørende for å redde liv, sier Trond Bjelland, daglig leder og gründer av Trygg Kurs, som i over 15 år har levert kurs og rådgivning innen HMS, sikkerhetsopplæring, brann- og industrivern og førstehjelp.

Presto utvider nå sin virksomhet i Norge og har kjøpt opp Trygg Kurs AS og TK Konsept AS, og vil etter oppkjøpet hvert år kurse mer enn 200 000 personer i hele Norden innen brann, førstehjelp og sikkerhet på arbeidsplassen.

– Det at vi nå blir en del av Presto vil styrke vår posisjon som en nasjonal totalleverandør, og det vil gi oss enda bedre forutsetninger for utvikling av ny teknologi og nye løsninger for våre kunder. Framfor alt føles det veldig bra og kunne tilby våre kunder enda mer kompetanse, sier Lars-Erik Obst og fortsetter: 

Oppkjøp og organisk vekst

– Arbeidstilsynets rapport slår fast viktigheten av å etablere en overordnet internkontroll med gode risikovurderinger, planlegging sammen med kompetanse og opplæring. Hver bransje har sine spesielle utfordringer som krever tilpassede tiltak. 

Målet med fusjonen er å få opplæringsvirksomheten i Norge til å vokse ytterligere, både organisk og gjennom nye oppkjøp.

– Dette gjør at vi kan utvide vårt kurstilbud, nå ut til flere aktører, øke kunnskapen om livreddende tiltak og bidra til tryggere arbeidsplasser. Sammen skal vi gjøre vårt for å bidra til reell endring, sier Trond Bjelland.

LES OGSÅ: Våtromsveteran takker av
 
Solide resultater

Trygg Kurs tilbyr i dag åpne klasseromskurs med og uten praksis og bedriftstilpasset opplæring for de som ønsker det. I tillegg har Trygg Kurs også et bredt spekter av digital opplæring i form av nettkurs og digitale klasseromskurs. Selskapet var tidlig ute med å investere i innovative løsninger gjennom økt digitalisering og økt bredde i kursporteføljen – noe som har gitt solide resultater. Selskapet er i sterk vekst og planlegger nå å gå fra fire avdelinger til åtte. I dag er det kontorer i Oslo, Asker, Kristiansand og Stavanger og i oktober åpner avdelinger i Grenland og Bergen.

– Vi har også startet planleggingen for oppstart i Trondheim og Tromsø for å styrke vår regionale tilstedeværelse. Vi har god vekst og vil trenge å ansette mange nye medarbeidere, sier Trond Bjelland.

- Utrolig reise

Presto er Nordens største virksomhet innen brannvern- og opplæring og omsetter i dag for nesten 200 millioner SEK på opplæring i Sverige og 130 millioner SEK i Finland. Presto har allerede brannvernvirksomhet i Norge, men med kjøpet av Trygg Kurs etablerer man seg også i opplæringssegmentet.

– Dette blir en utrolig reise. Nå får vi i Presto være med å redde liv også i Norge – det er fantastisk. Vi har mange tanker og planer for fremtiden og det ser helt klart lyst ut. Vi er veldig glade for å ha Trygg Kurs med på laget vårt, sier Filip Bjurström, konsernsjef i Presto.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår