Adam er årets hyggeligste rørlegger

 
Adam er årets hyggeligste rørleggerBildet: Adam Nikolai Hætta, Arnesen Rør AS i Alta, ble i helga utropt til Årets hyggeligste rørlegger
Lørdag 24. september ble Norges Hyggeligste Håndverker kåret. Adam Nikolai Hætta ble vinner i kategorien rørleggere.

«Adam Nikolai Hætta ble raskt lagt merke til av juryen. Ikke fordi han er den som snakker mest og høyest, men fordi han er en tvers igjennom herlig person. Han kan sine ting og sitt fag, og har en god og stødig holdning til yrket sitt. Den beste belønningen vinneren kan få er fornøyde kunder, men i år får han denne prisen også», heter det blant annet i jurybegrunnelsen.

Blant de over 3000 nominasjonene som har kommet inn i år, var det snekker Robin Hundal som gikk til topps i hovedkategorien i den prestisjetunge kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker.

Under kan du lese mer om hvordan Adam Nikolai Hætta ble presentert i finalerunden: 

«Adam er en svært godt likt rørlegger på alle byggeplasser han kommer på, han har samisk som morsmål og er født og oppvokst i Kautokeino, men bor nå i Alta med sin samboer Nina som også er tilflytter til Alta. Adam er en svært populær rørlegger for våre kunder og er verneombud i vår bedrift, han er en som tar seg av dem som behøver det i bedriften og sprer mye glede på jobb og i pausene. Verdens hyggeligste og høfligste rørlegger!»

Beskjedenhet og stolthet

Adam krøller seg litt i både beskjedenhet og forhåpentlig stolthet over slike ord. Andre fine ord er at han er en rolig og beskjeden fyr med stor yrkesstolthet. Hyggelig og dyktig, sies det. Pålitelig og løsningsorientert. Kreativ. Han finner gode løsninger der og da, selv når det ofte kan mangle på leveranser av deler han trenger – men det haster å få fikset ting. I tillegg er han alltid i godt humør.

– Jeg fant jo tidlig ut at kontor ikke var noe for meg, jeg ville være i bevegelse og bruke kroppen og hendene mine. Rørleggeryrket er helt topp og jeg har aldri angret på det valget.

– Har du det bra, så er du glad!

– Tilfeldig at jeg ble rørlegger

Nå har Adam jobbet som rørlegger i 23 år, et valg som nok var litt tilfeldig, men som føltes riktig fra første dag.

– Jeg jobbet på et slakteri etter ungdomsskolen, det gikk konkurs, og jeg måtte da finne noe annet å bruke hendene mine til, så det ble rørleggerfaget. Jeg tok Svennebrevet for 20 år siden, og er takknemlig for at dette ble min vei i yrkeslivet. Snakk om flaks da, å finne ut hva man vil og kan, slik at hverdagene blir meningsfylte. Jeg er takknemlig, for jeg vet at ikke alle føler det sånn. Jeg stortrives hos Arnesen Rør AS her i Alta.

Når vi spør hva som er Adams største motivasjon i en arbeidsdag, svarer han umiddelbart:

Tar seg tid til kaffe

– Å løse folks problemer. Å lytte og høre også deres meninger om ting, og at de blir fornøyd når jeg er ferdig med jobben jeg gjør for dem. Enten det er på et forretningsbygg eller hos folk privat så er målet det samme: Å gjøre en god jobb.

– Det beste er jo når det er akutt behov for meg. Kunden kan være ganske fortvilet om det oppstår f.eks. en vannlekkasje, og da er de så takknemlige for at jeg kommer når som helst og hjelper dem. Det er en veldig god følelse for meg. Å kunne løse et ofte kritisk problem, så de kan puste ut.

Adam er en opptatt rørlegger, men det er ikke verre enn at han iblant kan ta seg tid til en kaffe og en prat med kunden. Han forlater ikke en jobb før alt virker som det skal. Ikke denne mannen, nei!

– Ingen morgen uten kaffe!

Super på bortebane, men hvordan er han på hjemmebane? Adam må le litt:

– Jeg er jo ikke så høyrøstet av meg generelt, men i alle fall ikke før morgenkaffen er drukket og avisen lest. Bare spør samboeren min, ha ha. Noen vil kanskje kalle meg morgengretten, til og med …

Utenom jobb er det jakt og fiske som gjelder, med kompiser og elghunden hans.

– Ja, på fritiden er jeg mye i naturen. Og jakter elg og fisker sik og røye. Jeg liker også slappe av med en god film og god mat. Ofte mat jeg selv har skutt eller fisket. Men kona er den beste kokken. Utvilsomt.

- Masse hyggelig oppmerksomhet

Midt i elgjakta tar han seg likevel tid til en helg i Oslo, stolt finalist som han er:

– Det er kjempefint med en kåring som setter fokus på oss håndverkere og som bidrar til å gi bransjen et positivt rykte. Dette hjelper også til å rekruttere unge til denne flotte bransjen. Det er jo ikke alle som liker å sitte bak en pult. Det var kjempehyggelig å bli nominert og over all forventning å bli finalist. Jeg har fått masse hyggelig oppmerksomhet, og blitt intervjuet både i Altaposten og i den samiske avisen. Det er stas! Og mange har fått det med seg, så jeg får stadig henvendelser fra folk som følger med!

(KILDE: Norges Hyggeligste Håndverker)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår