Avlyser konkurranse for bygging av Vannsenteret

 
Avlyser konkurranse for bygging av VannsenteretBildet: – Vi iverksetter en midlertidig byggeløsning inntil markedet er mer forutsigbart og vi kan mobilisere ressurser for en permanent løsning, sier daglig leder ved senteret, Sjur Tveite. Illustrasjon: Vannsenteret.
NMBU har avlyst anbudskonkurransen om bygging av Nasjonalt senter for vanninfrastruktur, og satser på en midlertidig byggeløsning.

Av Trond Schieldrop

– Årsaken var at kostnadssituasjonen på tilbudssiden gikk utover rammene i budsjettet som ligger til grunn for prosjektet, sier daglig leder ved Vannsenteret Sjur Tveite.

Under utlysningen var mulig budsjettoverskridelse et sentralt element for å gå videre med byggingen av det nasjonale senteret. 
– Prosjektet ble for krevende ut fra de budsjettrammene vi hadde til rådighet. Tilbudet gikk langt utover entreprisekostnaden. I tillegg kunne vi ikke bære kostnadene på byggherresiden med usikkerhet knyttet til tillegg og prisstigning, sier Tveite.

Midlertidige byggeløsninger

Han kan fortelle at Vannsenteret nå vil realisere en annen plan for prosjektet. 
– Vi iverksetter en midlertidig byggeløsning inntil markedet er mer forutsigbart og vi kan mobilisere ressurser for en permanent løsning. Vi skal raskt komme i gang med leveranser og vise bransjen hva vi er i stand til å levere. Dette arbeidet fortsetter nå for fullt. Uavhengig av avlysningen av totalentreprisen for et permanent bygg, har vi et trenings- og testområde som vi nå realiserer. Det blir kjernen i hva senteret skal levere. I tillegg vil det bli oppført midlertidige bygninger for å dekke behovene til kontor, undervisning og demonstrasjon av utstyr.

LES OGSÅ: Ås kommune sier et endelig ja til vannsenter

Fullt trykk på innhold og leveranser

– Senteret realiseres, men med deler av anlegget i en midlertidig utgave, som vil bli benyttet til et permanent senter kan bli realisert. Vi skal nå komme raskt opp å stå og levere i henhold til bransjens og samfunnets behov, parallelt som vi på sikt forbereder oss for en permanent løsning. Det vil være fullt trykk på innhold og leveranser. For vannbransjen er ikke dette et tilbakeslag, men en erkjennelse av at vi må ta fornuftige valg i forhold til ressurser, kostnader, usikkerhet og risiko. Det er krevende tider og vi ønsker ikke å påta oss risikoen med høye og til dels uforutsigbare byggekostnader, sier Tveite.

LES OGSÅ: Ventetiden snart over?

Kostnadene ennå ikke fastsatt

– Kostnadene for den midlertidige byggeløsningen er ennå ikke fastsatt. Vi er i dialog med aktuelle leverandører og senterets interessenter for å finne frem til de beste og mest kostnadseffektive løsningene. Vi trekker nå på midlertidige løsninger som vil være forutsigbare på kostnadssiden, sier Tveite til slutt.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår