Et A-lag i VVS satser i nord

 
Et A-lag i VVS satser i nordBildet: A-laget samlet i Vadsø i går. Fra venstre Gorm Skilbrei fra Purus, Aksel Ruud fra Isoterm, Roger Torgersen fra Cimberio, Thor Johan Aar Villeroy&Boch, Trygve Weidemann fra Isiflo, Finn Ove Christiansen fra FM Mattsson, Torbjørn Berg fra Wavin og Robert Sørensen fra Xylem. Disse var ikke tilstede: Nina Eggen (FM Mattsson/Mora) Terje Guldberg og Ben Wahlberg (begge Armaturjonsson), Hans Petter Vinje (Cimberio), Frode Granlund og Ole Petter Larsen (Xylem).
De kaller seg A-laget Nord, de 10 VVS-bedriftene som i juni har turnert Norge på langs fra Molde til Vadsø. Lagkaptein Thor Johan Aar i Villeroy & Boch betegner laget og turneen som en stor suksess.

Av Odd Borgestrand

I 2013 gikk 10 VVS- leverandører sammen om å opprette A-laget Nord.

- Hensikten har vært å drive mer effektive kundebehandling. Vi inviterer kundene til oss på utvalgte destinasjoner. Kostnadsmessig er det en stor gevinst for oss som leverandører. Nå kan vi «innkalle» til et kombinert informasjons- og salgsmøte med en hyggelig sosial ramme på steder nær rørleggere og rådgivere, forklarer Thor Johan Aar, som har lang fartstid som distriktssjef i Trøndelag for Villeroy & Boch. Nå er han ute på sin aller siste tur før han går av med pensjon.

Sammensveiset gjeng

- Jeg vil savne turene og det gode fellesskapet med både kolleger og kunder. Vi er en sammensveiset gjeng som ser fram til å møtes vår og høst hvert år, og selv om det blir mange mil og lange dager er dette høydepunkter for oss som er på turneen. Gjennom disse 10 årene har vi hatt besøk av ca 5500 rørleggere og grossister, forteller han til VVS aktuelt.
A-laget Nord består i år av FM Mattsson, Mora, Isiflo, Purus, Pipelife, Armaturjonsson, Villeroy & Boch, Xylem, Wavin og Cimberio.  Det store flertallet representerer VVS-fagene, men et par av leverandørene dekker også deler av VA-fagene.

Mange arrangementssteder

Thor Johan Aar ramser opp en rekke byer og tettsteder som får besøk av A-laget. 
- Vi dekker strekningen fra Vadsø i nord til Kristiansund og Molde i sør. Vi tar også med oss Tynset, Oppdal og Røros. Sentrale steder i nord er Alta, Hammerfest, Tromsø, Finnsnes, Harstad, Narvik, Bodø, Mo i Rana, Mosjøen og Sandessjøen. Størst oppslutning er det i Trondheim der minimessa samler om lag 200 rørleggere, forteller han.
- Vi blir godt mottatt på hvert eneste sted, og legger opp en rute som sikrer at rørleggerne får besøk av oss minst annet hvert år. Oppslutningen varierer selvsagt med størrelsen på stedene. Det fine er at vi møter rørleggere som er ute på prosjektene i tillegg til beslutningstakerne, legger han til.

Bildet: God deltakelse og stor interesse for VVS-faget når A-laget besøker ulike destinasjoner i nord.  

Vinn-vinn situasjon 

Han forklarer at det er mye forarbeid med å skaffe møtelokaler, bestille mat og rigge opp for messene. Alle rørleggerfirmaer i de aktuelle områdene blir invitert og det sendes ut SMS tidlig på arrangementsdagen for å forsikre seg at rørleggerne husker avtalen. Minimessa starter kl. 16.00 på ettermiddagen, og deltakerne deles inn i grupper som besøker 10 ulike stasjoner i løpet av tre timer. Dermed får alle leverandørene presentert sine produkter og nyheter for samtlige frammøtte. Kvelden avsluttes med en hyggelig middag før A-laget pakker ned og reiser til neste sted.
- Dette er en vinn-vinn situasjon, og det slår positivt ut på omsetningen for alle aktørene.  Det handler om tilstedeværelse og synlighet i landsdelen, understreker Aar.

Viktige møteplasser

Det bekrefter også salgsmedarbeider Roger Torgersen i Cimberio. Han har vært med på turneene i nord de siste seks årene, og ser alltid fram til å møte resten av A-laget og de mange kundene i landsdelen. 
- Turneen danner et godt grunnlag for vår tilstedeværelse i nord. Når vi har disse faste turene får vi god kontakt med rørleggerfirmaene og i enkelte tilfeller også rådgiver-selskapene. Det er viktig for oss.  Det tror jeg er tilfelle for alle leverandørene.  Vi blir veldig godt mottatt hos rørleggerne og rådgiverne, og både de og vi opplever at dette er et populært tiltak, sier Torgersen.

350 mil i bil

Roger Torgersen har i år valgt å kjøre bil hele veien fra Molde til Vadsø. Totalt blir det 350 mil før han er hjemme igjen. De fleste tar fly til Alta og leiebil derfra. Likevel blir årets tur på om lag 150 mil. 
Selv om det går med mye tid mener Torgersen og Aar at dette er riktig prioritering. 
- Alt er ikke målbart i tall, men vi mener at dette svarer seg økonomisk. Alternativet er å ikke være til stede. Vi er en stabil gruppe og vi opplever et godt fellesskap. Det er også en del som kan legges inn på pluss-siden, sier de to.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår