Hvem er Norges Hyggeligste Håndverker 2023?

 
Hvem er Norges Hyggeligste Håndverker 2023?Bildet: Adam Nikolai Hætta, Arnesen Rør AS i Alta, ble i fjor utropt til vinner av kategorien Norges Hyggeligste Rørlegger.
For syvende året på rad skal håndverksbransjen hylles. Nå går startskuddet for å nominere Norges Hyggeligste Håndverker 2023!

– Norges Hyggeligste Håndverker vokser videre på syvende året. Dette viser hvor mye prosjektet
betyr for bransjen. Landet vårt er fullt av hyggelige fagfolk med enorm fagkunnskap, og disse fortjener virkelig all den positive oppmerksomheten de kan få, sier Håvard Bungum, sponsor og jurymedlem i Norges Hyggeligste Håndverker.

- Forventer ikke mindre trykk i år

Mandag 24.april gikk startskuddet for årets kåring, hvor det er mulig å nominere og stemme frem kandidater i kategoriene Snekker, Tømrer, Rørlegger, Elektriker, Maler, Murer, Lærling og Åpen klasse.

LES OGSÅ: Adam er årets hyggeligste rørlegger

– I fjor kom det inn over 3000 nominasjoner og 200 000 stemmer, og vi forventer ikke noe
mindre trykk i år, fortsetter Bungum. - Hver eneste dag utføres det massevis av store og små
håndverksjobber rundt om i vårt langstrakte land og de aller fleste er storfornøyde med jobben som blir gjort, det ser vi av alle nominasjonene som kommer inn og begrunnelsene som gis.

LES OGSÅ: Hussein El Haddaoui er Norges hyggeligste!

Et løft for bransjen

Håndverksbransjen har dessverre fått et litt ufortjent dårlig rykte, hvor det oftest er de negative
historiene som dominerer. Dette prøver Norges Hyggeligste Håndverker å endre på. Prosjektet
fokuserer på de positive historiene og løfter frem gode rollemodeller.

– Denne endringen i fokus er avgjørende for at Norge på sikt skal lykkes med å skaffe nok fagarbeidere. Vi må styrke bransjens omdømme, og dette må bransjen gjøre sammen, sier Benjamin Husstad-Nedberg, prosjektleder i Norges Hyggeligste Håndverker.

Finalen er den 23. September. Årets hovedprisutdeler er ingen ringere enn tidligere statsminister, Erna Solberg. Hun skal overrekke prisen til Norges Hyggeligste Håndverker 2023.

– Jeg gleder meg til å være med på å hedre håndverksbransjen og alle de dyktige fagarbeiderne i
dette landet. Kåringen er med på å løfte frem gode forbilder og rollemodeller, men jeg håper kåringen også kan bidra til at flere får lyst til å velge yrkesfag og håndverkeryrket i fremtiden, sier Solberg.

Om Norges Hyggeligste Håndverker

● Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbud i 2017, og drives sammen med sentrale aktører i håndverksbransjen.

● Kåringen i 2023 blir den 7. i rekken, med sterke sponsorer i ryggen.

● Kåringen hyller håndverkerne! Gjennom å fortelle de positive historiene fra håndverksbransjen er målet å løfte bransjens omdømme i befolkningen.

● Kåringen styrker rekrutteringen til yrkesfagene.

● Kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker 2023 åpner opp for nominasjoner og stemmer 24. April 2023, og prisutdelingen finner sted 23. september 2023.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår