OSO Hotwater utvider fabrikk i Sverige

 
OSO Hotwater utvider fabrikk i SverigeBildet: Rune A. Rystad, Norgessjef i OSO Hotwater.
OSO Hotwater Group bygger ut sin fabrikk i Åmål for økt produksjon av industriprodukter. Målet er å tredoble produksjonen og doble omsetningen.

Med stor etterspørsel etter industriberedere i Europa, er målet å doble omsetningen og produksjonsfasilitetene vil bli på opp mot 7000 m2. 

OSO Hotwater har allerede passert 1,2 milliarder i omsetning for konsernet i år, og selskapet investerer for over en halv milliard i året for å øke sin produksjonskapasitet. Inkludert i dette er selskapets planer om å utvide sin fabrikk og produksjonsfasiliteter i Åmål i Sverige. OSO Hotwater har hatt produksjon i Åmål i ti år og har store planer for industriproduksjonen i området.  

– Med utvidelsen av fabrikken vår i Åmål ser vi på en stor økning av salget for å møte etterspørselen etter industriberedere i Europa, sier Rune A. Rystad, Norgessjef i OSO Hotwater. 

Tre produksjonslinjer

Den utvidede fabrikken vil bli på opp mot 7000 m2 og skal betjene tre produksjonslinjer; større varmtvannstanker på 15.000 liter, industriberedere på 10.000 liter og marine-/offshoreprodukter. Produksjonsfasilitetene vil blant annet bestå av tankproduksjonsutstyr, laserskjæremaskiner, vannskjæremaskiner og sveiseteknologi. Utvidelsen av produksjonsarealet er allerede i gang og det forventes at de nye produksjonslinjene vil være klare i begynnelsen av 2024.  

– Vi er opptatt av å bygge verdier i nærmiljøet og gjør stadig investeringer for å fortsette og levere god kvalitet i produksjonen av våre varmtvannsberedere. Vi satser på produksjon i Norge og Sverige, både fordi det er driftssikkert og lønnsomt. Utvidelsen av fabrikken i Sverige er et viktig bidrag for konsernet i sin helhet, og vi ser på en dobling i omsetningen i løpet av relativt kort tid, sier Rystad.

Leverer industritanker til Liverpool fotballklubb sin stadion

OSO Hotwater har i dag én fabrikk i Hokksund og to fabrikker i Sverige. Der fabrikken i Hokksund sentreres rundt produksjon av beredere til hjemmemarkedet, er fabrikkene i Sverige fokusert på industriberedere. Disse tankene er gjerne spesialtilpasset etter kundens behov og lages ofte én og en. 

– Vi har alltid hatt som mål å utvikle de beste produktene med lengst levetid. Vi har derfor siden 2010 investert i å utvikle mesteparten av vår produksjonsteknologi selv, og vi har i dag en høy automasjonsgrad, betydelig ingeniørkapasitet og tilvirker egen teknologi og deler til våre maskiner og utstyr. Ved å rendyrke denne kompetansen eier vi hele produksjonsprosessen vår selv, og det gjør at vi er i stand til å raskt ta frem gode og kvalitetsrike løsninger, forteller Rystad.

Grunnlag for videre ekspandering

OSO Hotwater leverer industritanker til mange store aktører, og det norske konsernet er blant annet valgt som systemleverandør av tappevannsløsninger til det nye hovedbygget til Liverpool FC sin stadion, Anfield. Her har OSO sitt britiske datterselskap jobbet med byggherre og tekniske konsulenter om tekniske løsninger for å dekke tappevannsbehovet og de har levert både prosjektering og rustfrie tankprodukter. 

– Det er et enormt potensial i Europa og Nord-Amerika for rustfrie kvalitetsprodukter og vi merker stor etterspørsel også som følge av den grønne omstillingen. Norden og Storbritannia er de største markedene for industriprodukter i dag, og med utvidelsen av fabrikken vår i Åmål vil vi nå kunne videre ekspandere i Europa og Nord-Amerika, avslutter Rystad. 

Om OSO Hotwater Group:

OSO Hotwater Group er et norsk familieeid konsern hvor kjernevirksomhet er produksjon og salg av rustfrie varmtvannsberedere i Norge og Europa. Selskapet ble etablert i 1932, og har i senere år inntatt en ledende posisjon i sin bransje i Europa. Selskapet tar et stadig større ansvar for sin verdikjede og har fokusert på verdiskapning fra råvare til ferdig produkt. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår